Behandelaanbod

Onder Voor wie? vindt u informatie over mijn doelgroep van cliënten: qua medische voorgeschiedenis, klachtenpatroon en de meest geschikte timing van mijn behandeling aan u.

Hieronder kunt u meer lezen over hoe ik u hierbij zou kunnen helpen…

N.B.: De hoofdmoot van mijn behandeling aan u ligt doorgaans bij het beter leren omgaan met of verminderen van de secundaire gevolgen van NAH  én bij het verbeteren van de wisselwerking met uw persoonlijke context.   {klik op de betreffende link voor mijn uitleg hiervan, elders op deze site}

Het (nog) beter leren omgaan met resterende primaire gevolgen van NAH (zoals cognitieve functiebeperkingen) zal – waar dat zinvol is – nog wel aan bod komen, maar dit zal niet op de voorgrond staan. Dit stond doorgaans al op de voorgrond bij een evt. eerder gevolgd multidisciplinair revalidatietraject.


Wat & Hoe: mogelijke behandeldoelen

Hoe weer verder gaan, na een vorm van NAH? Hoe de draad weer oppakken: richting waar het weer goed voelt (of in elk geval beter dan nu)…?

…Stapje voor stapje…:

Lees meer….


Wat & Hoe: mogelijke behandelmethoden

Klik op de betreffende link hieronder voor meer informatie over een bepaalde methode…
→ Deze informatie kan voor u als cliënt vooral handig zijn wanneer de behandeling eenmaal start en zich ontwikkelt. Ik zal dan geregeld naar stukjes op deze site en evt. andere lees-tips of oefeningen verwijzen. Zo zal ik u begeleiden bij het u steeds verder eigen maken van het geleerde.
Voor verwijzers geeft deze toelichting een indruk van mijn werkwijze…

1Behandeling ‘op maat’

2Invloed cognitief functioneren

3Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en Schematherapie

4Oplossingsgerichte therapie

5Mindfulness (Based Cognitive Therapy) (MBCT)

6‘Omarm je emoties’ en Affect Fobie Therapie (AFT)

7Acceptatie en Commitment Therapie (ACT)

8Emotionally Focused Therapy (EFT) – relatietherapie

9. Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR)

10Tot besluit – Neuropsychotherapie